21 d’oct. 2009

Primera reunió de la Comissió sobre llibre digital


La Comissió de Treball sobre Llibre Digital s’ha reunit el dia 17 de setembre de 2009; a proposta de la Junta Directiva s’ha constituït amb els següents membres:

Josep Gregori Soler d’Edicions Bromera
Rafael Domínguez Romero d’Editorial Tirant lo Blanch
Fernando Bloise d’Editorial ECIR
Pablo Navarro de Nau Llibres.
M.Carme Pardo, responsable de comunicació de l’AEPV.

a més de:

Rafael Domínguez Pérez, President de l’AEPV
Manel J.M. Romero, Secretari de l’AEPV

L’objectiu d’aquesta comissió de treball és reflexionar sobre la transformació que han de posar en marxa les empreses per a adaptar-se al nou entorn digital. D’aquesta reflexió s’elaboraran informes monogràfics sobre temes d’interès a determinar per la pròpia comissió. També s’assessorarà la Junta Directiva en temes d’informació i formació dels editors en l’entorn digital. I, finalment, es podrà donar resposta a les preguntes freqüents dels associats sobre digitalització editorial.

Constituïda i acceptada la invitació a participar en la comissió per tots els membres, s’han obert diferents temes de debat, al voltant dels següents punts:

- Seguretat i protecció enfront la pirateria i les descàrregues il·legals: La principal pedra de toc del procés de digitalització és l’enfrontament amb les descàrregues no autoritzades. S’ha debatut sobre la necessitat d’enfrontar el problema i estudiar els distints sistemes de seguretat (DRM)


- Plataformes de distribució i nous models de negocis: Necessitat de la creació de plataformes de distribució pròpies i/o col·lectives per al llibre digital. Nous models de negoci per a un nou entorn del llibre. És el llibre digital negoci? De quina manera ho és o ho pot ser?

- Escola 2.0: Implantació dels nous models de llibre de text i dels nous continguts per a l’ensenyament. Es parla sobre la creació d’una comissió mixta anele-aepv sobre la digitalització del sistema educatiu valencià

També, i tal com especificava la convocatòria, s’ha repassat el programa del X Encontre d’Editors

Conclusions:

S’ha fixat com a data de la propera reunió el dia 05 de novembre de 2009. Per a aquesta nova convocatòria, s’ha decidit obrir un punt d’encontre virtual de la comissió (un blog), per a debatre públicament els diferents temes, i també perquè puga servir de font d’informació disponible per als editors.

El primer tema sobre el que es treballarà és: protecció i seguretat dels continguts enfront pirateria i descàrregues il·legals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada